Succesvolle netwerkbijeenkomst VUmc

De collega’s van VUmc hebben 8 juni jl. een vervolgbijeenkomst georganiseerd over netwerkvorming in de oncologie. Enerzijds werd benadrukt dat samenwerken in de oncologie beter kan, en beter moet. Anderzijds werden de eerste successen benoemd. Oncologisch chirurg Babs Zonderhuis (VUmc): “Ons project loopt nu ongeveer een jaar. We zijn een expertpanel dat bestaat, daar zijn we trots op.” In de juli-editie van het magazine Oncologie up-to-date treft u een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst.

@ Fotografie Digidaan 

De bijeenkomst werd bezocht door met name artsen en betrokkenen van ziekenhuizen waar VUmc op dit moment mee samenwerkt binnen het project Regionale Oncologienetwerken. Om het draagvlak en de netwerkvorming verder vorm te geven, wordt vanuit IKNL na de zomer een soortgelijke bijeenkomst georganiseerd voor casemanagers en communicatiemanagers van ziekenhuizen in de regio Noord Holland / Flevoland. De uitnodigingen hiervoor worden binnenkort verstuurd. Heeft u vragen hierover of suggesties, neem dan contact op met Maartje van den Heuvel, communicatieadviseur voor het project Regionale Oncologienetwerken namens VUmc (m.vandenheuvel2@vumc.nl) of via Annelies Bakker, communicatieadviseur voor het project Regionale Oncologienetwerken namens het AMC via citrien-oncologie@amc.nl.


Website Regionale oncologienetwerken live!

Wilt u meer weten over netwerkvorming binnen de oncologie? Kijk dan op www.oncologienetwerken.nl Deze landelijke website van het project Regionale Oncologienetwerken is tijdens de Citrienbijeenkomst van 12 juni jl. gepresenteerd aan alle projectleden, medewerkers en de stuurgroep. Inmiddels kan iedereen de site bezoeken. Op de homepage draait ook een animatie over dit project. Zowel een Nederlandse versie als een Engelse versie.  U kunt de animaties en andere huisstijlmiddelen desgewenst via de site downloaden.

www.oncologienetwerken.nl 

 

Uitnodiging 17 november 2017: Meet & Greet Citrienfonds

Namens de NFU wijzen we u op de uitnodiging voor de landelijke Meet & Greet in Congrescentrum Figi in Zeist. Recente ontwikkelingen en voorbeelden uit de projecten van het Citrienfonds, en hoe deze toepasbaar zijn in het Nederlandse zorgsysteem, staan centraal tijdens deze derde Meet & Greet.

Voor meer informatie over het programma en aanmelding zie www.nfu.nl/patientenzorg/citrien/meet-and-greet-citrienfonds-2017