Nieuw in het team: Corinne van den Berg

Corinne van den Berg is nieuw in het AMC-team en stelt zich voor: “Na enkele jaren te hebben gewerkt als arts-assistent chirurgie ben ik sinds augustus 2017 werkzaam binnen het AMC. Als arts-onderzoeker ben ik betrokken bij Oncoguide en hoe Oncoguide kan bijdragen aan betere regionale oncologische netwerken en zorg. Hierbij zal ik mij bezighouden met de implementatie en evaluatie van Oncoguide, maar ook met de verdere uitbreiding van Oncoguide. Onder andere het koppelen van lopende trials, monodisciplinaire modulaire updates van de richtlijn en een regionaal zorgpad zijn aandachtspunten op korte termijn.
Mijn inziens zijn systemen zoals Oncoguide de toekomst. Een gebruiksvriendelijk, up-to-date platform wat landelijk gebruikt gaat worden door zowel patiënten, specialisten, artsen in opleiding als ook paramedici. Oncoguide is een systeem waarin behandelmogelijkheden snel en overzichtelijk visueel kunnen worden gemaakt, wat er voor zorgt dat artsen sneller en weloverwogen een beleid kunnen adviseren. Waarbij de behandelkeuze ook visueel kan worden gemaakt voor de patiënt. Dit alles komt ten goede aan de patiëntenzorg, in zowel algemene als individuele zin. Hiernaast is Oncoguide ook voor onderwijsdoeleinden goed te gebruiken, bijvoorbeeld voor artsen in opleiding.

Ultiem zou het zijn wanneer het EPD en Oncoguide in de toekomst gekoppeld zijn. Vanuit het EPD ingevoerde informatie wordt dan direct Oncoguide ingeschoten om vervolgens direct een behandeladvies volgens de meest recente richtlijn te krijgen en informatie of een patiënt kan deelnemen aan lopende studies. Nog genoeg te doen dus! Verleden heb je, toekomst moet je maken.”

Neem contact op met Corinne via c.vandenberg@amc.uva.nl

Praat mee over oncologienetwerken op 30 november a.s.

Precies een jaar na de kick-off van het programma Regionale Oncologienetwerken gaan we op 30 november 2017 opnieuw met elkaar in gesprek. Tijdens de bijeenkomst willen we graag van u horen hoe we verdere integratie binnen het oncologisch netwerk Noord-Holland /Flevoland kunnen bewerkstelligen. Het uiteindelijke doel is dat kankerpatiënten binnen ons netwerk de optimale diagnostiek en behandeling ondergaan, zonder daarbij last te hebben van het wisselen van ziekenhuis. Het wordt een informatieve middag, waarbij we u enerzijds informeren over de voortgang en
 anderzijds graag feedback en tips krijgen op lopende projecten en toekomstplannen. Noteer de datum alvast in uw agenda!

Heeft u suggesties voor het programma? Laat het ons weten via citrien-oncologie@amc.uva.nl